Διαδρομές για Μονοήμερες Κρουαζιέρες

Για ημερήσια κρουαζιέρα προτείνουμε ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΡΑΜΠΕΛΟΥ προς δυο κατευθύνσεις aνάλογα με την διεύθυνση του αέρα και τις γενικότερες καιρικές συνθήκες

Α. Με κατεύθυνση προς την ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Με ορμητήριο την μαρίνα του Αγίου Νικολάου, κατευθυνόμαστε βόρεια έως ότου φτάσουμε στο νησάκι Κολοκύθα. Στον κόλπο της Κολοκύθας γίνεται στάση για κολύμπι. Συνεχίζοντος βόρεια βορειοδυτικά φτάνουμε στη Spinalonga όπου πραγματοποιείται περίπλους του νησιού παρατηρώντας τα μεσαιωνικά κτίσματα του διάσημου νησιού και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της ημέρας βρίσκουμε τον πιο ήρεμο κόλπο εκεί κοντά και κάνουμε άλλη μια στάση για να γευματίσουμε και να κολυμπήσουμε. Ύστερα παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού, κάνοντας μια τελευταία στάση στον ερημικό κόλπο του κρύου με κατεύθυνση νότια για να καταλήξουμε στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

Β. Με κατεύθυνση προς Ψείρα- Μόχλο

Με ορμητήριο την μαρίνα του Αγίου Νικολάου διασχίζουμε ανατολικά τον κόλπο του Μεραμπέλου, έως ότου φτάσουμε στην ερημική νήσο Ψείρα, όπου γίνεται στάση για κολύμπι. Μετά πραγματοποιείται μισός κύκλος του νησιού, για παρατήρηση της αρχαιολογικής ανασκαφής του μινωικού οικισμού και κατευθυνόμαστε νοτιοδυτικά μέχρι τον κόλπο της Αγριόμαντρας, όπου υπάρχει παράλια με πρόσβαση μόνο από την θάλασσα και αγκυροβολούμε τόσο κοντά ώστε μπορείτε να κολυμπήσετε μέχρι την στεριά. Από εκεί παίρνουμε τον δρόμο του γυρισμού διασχίζοντας δυτικά αυτή την φορά τον κόλπο του Μεραμπέλου με μια τελευταία στάση στην παραλία Βούλισμα του Καλού Χωριού και συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση για να καταλήξουμε στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου.